Owsiane gofry

Dzisiaj przed wyjÅ›ciem na zajÄ™cia, postanowiÅ‚am zrobić na Å›niadanie gofry. PamiÄ™tam jak zrobiÅ‚am je po raz pierwszy i byÅ‚am mile zaskoczona rezultatem. Teraz mogÅ‚abym je jeść codziennie. Ja zazwyczaj jem je na Å›niadanie, zaraz po wyjÄ™ciu z gofrownicy, bo lubiÄ™ jak sÄ… jeszcze cieple. Ale bez problemu można je jeść "na zimno". KiedyÅ›, w życiu bym nie pomyÅ›laÅ‚a, że zdrowo siÄ™ odżywiajÄ…c można jeść gofry. A jednak! Jeżeli kusi nas, aby zjeść coÅ› sÅ‚odkiego, polecam w 100% ten oto posiÅ‚ek. PodajÄ…c go z różnymi dodatkami, nigdy nam siÄ™ nie znudzi, wrÄ™cz przeciwnie. Ja osobiÅ›cie, uwielbiam jeść gofry ze Å›wieżymi owocami albo dżemem mojej mamy. A najlepiej smakujÄ™ z pysznÄ…, Å›wieżą kawÄ… :) 

OWSIANE GOFRY:

Składniki: (na dwa gofry)
*2 jajka
*60g płatków owsianych górskich
*40g budyniu (u mnie przeważnie Å›mietankowy/waniliowy) 
        chodzi o proszek z torebki, a nie ugotowany budyÅ„ ;)
*odrobina proszku do pieczenia
*banan

Przygotowanie:
Roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich resztÄ™ skÅ‚adników i mieszamy. Tak przygotowanÄ… masÄ™ wykÅ‚adamy do nagrzanej gofrownicy. Czekamy aż siÄ™ zarumieniÄ… i bez problemu bÄ™dzie je można wyjąć. Nie podajÄ™ czasu, bo każdy ma innÄ… gofrownicÄ™. WykÅ‚adamy gofry na talerz i podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego! 










Share this:

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz